« Terug naar het nieuws

Zilver Bergen Swim Festival

01 juni 2015

Afgelopen weekend heb ik voor de 3e keer deelgenomen aan het Bergen Swim Festival. Het was een bijzondere editie, want het was de eerste editie in de Alexander Dale Oen Arena. Vernoemd naar de Noorse schoolslagzwemmer, die in 2012 kwam te overlijden. Het was een editie van hoog niveau, met onder andere de Olympisch Kampioen als deelnemer. Het was een hele mooie wedstrijd, waarbij ik een aantal goede resultaten heb behaald!

100m schoolslag

Op vrijdag moest ik de series van de 100m schoolslag. In een mooie tijd van 1.03.39 wist ik mij als 6e te kwalificeren voor de finale. Deze finale werd gehouden op zaterdag middag. Het was een sterke finale met oa Olympisch Kampioen Daniel Gyurta en Europees Kampioen Marco Koch. Na de eerste 50m lag ik 6e en ik wilde nog versnellen in de tweede baan. Dat lukte goed en daarmee zwom ik naar een mooie 4e plek! Daarnaast was mijn tijd van 1.02.90 weer sneller dan de series.

50m schoolslag

Na zaterdagochtend de series te hebben gezwommen ging ik zondagmiddag als 4e de finale in. De finale was een afvalrace waarbij er na 2 races nog 3 mensen over zouden blijven. Ik wist dat het lastig zou zijn om de laatste ronde te halen, maar dat lukte! Bovendien zwom ik in die laatste race nog naar een hele mooie 2e plek!

Ik ben erg tevreden over de resultaten van het afgelopen weekend. Het is een goede wedstrijd geweest in mijn voorbereiding naar mijn volgende piekmoment. Daarnaast is het altijd een hele mooie ervaring om in het buitenland tegen wereldtoppers te strijden!

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

20150530_134534

Overig nieuws

Buro 3