« Terug naar het nieuws

Succesvolle Swim Cup Eindhoven

14 april 2014

In het weekend van 10 t/m 14 april werd in Eindhoven de 10e editie van de Eindhoven Swim Cup georganiseerd. Voor mij was dit het 2e grote piekmoment van dit seizoen. Deze wedstrijd was tevens het NK lange baan van dit seizoen. Naast de titels waarvoor ik wilde strijden, had ik ook als doel om mij te kwalificeren voor de EK lange baan, later dit seizoen.

De eerste dag was voor mij de vrijdag. Dit zou meteen de belangrijkste dag worden, want de 100m schoolslag stond op het programma. Dit was de afstand waarop ik mij wilde kwalificeren voor de EK. De tijd die ik hiervoor moest zwemmen is 1.01,01. Een ambitieus doel, aangezien ik een dik PR moest zwemmen, om deze tijd te kunnen halen.

In de series ging ik maximaal en dat resulteerde meteen in een nieuw PR, namelijk 1.01,59. ’s Avonds in de finale zou ik nog een kans krijgen en ik wist dat ik daar nog harder zou moeten om mij te kwalificeren. Het werd een spannende race in een heel sterk deelnemersveld met veel zwemmers uit het buitenland. Na een goede 2e 50m wist ik heel knap als 2e aan te tikken in een nieuw PR van 1.01,42. Helaas net niet genoeg voor de EK, maar hiermee werd ik wel Nederlands Kampioen en het was bovendien de 2e tijd ooit door een Nederlander gezwommen. Uiteraard was er de teleurstelling van het mislukken van de kwalificatie, maar ik mag heel trots zijn op deze tijd!

Op de zaterdag moest ik de 50m schoolslag. Dit zou ook heel goed gaan met een finale plek en een zilveren medaille bij het Nederlands Kampioenschap. De 200m op zondag ging minder goed, door een blessure aan mijn rug, waardoor ik tijdens het zwemmen last kreeg van mijn lies.

Het belangrijkste was mijn resultaat op de 100m schoolslag. Opnieuw heb ik mezelf goed weten te verbeteren en de Nederlandse Titel weten te behalen. Nu ga ik mij focussen op het volgende piekmoment!

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

Screenshot_2014-04-30-17-19-50

Overig nieuws

Buro 3