« Terug naar het nieuws

Succesvolle Europese Kampioenschappen Berlijn

25 augustus 2014

Op zondag 3 augustus zijn we met de gehele groep vertrokken naar Mallorca om ons voor te bereiden op de EK in Berlijn. Op een hele mooie locatie hebben we ons hier erg goed voor kunnen bereiden op de EK, later die maand. Dit kun je zien in onderstaand filmpje:

Filmpje trainingen Mallorca

Na 1,5 week op Mallorca te zijn geweest vertrokken we woensdag 13 augustus naar Berlijn. De maandag erop begon voor ons het toernooi!

 

100m schoolslag

Ik begon het toernooi met de 100m schoolslag. Bevangen door de spanning en afgeleid door de dingen die er allemaal gebeuren op zo’n toernooi, wist ik mijn eigen niveau niet te halen. Helaas kwalificeerde ik mij hierdoor niet voor de volgende ronde. De dingen die ik van deze race had geleerd kon ik meenemen naar de rest van het toernooi, om het dan wel goed te doen! Het belangrijkste tijdens de rest van het toernooi waren de estafettes.

 

4x100m wisselslag gemixt

De eerste stond een dag later op het programma. Dit was de 4x100m wisselslag gemixt, dus 2 jongens en 2 meisjes. ’s Ochtends zwommen we niet met de sterkste opstelling en dus moesten we meteen volle bak gaan om de finale te halen! Na een goede race, zelf zwom ik bijna 1sec sneller dan de dag ervoor, plaatsten wij ons als 5e voor de finale. Een zeer goede prestatie!

’s Avonds werden Inge Dekker en Femke Heemskerk ingebracht en daarmee stonden we in onze sterkste opstelling! Na een zeer spannende race wisten we als 2e aan te tikken en dat betekende een ZILVEREN MEDAILLE!!! Een geweldig resultaat en iets waar we heel erg blij mee zijn!

 

4x100m wisselslag heren

Op de laatste dag van het toernooi zwommen we nog de 4x100m wisselslag heren. Voor het eerst kwamen we als team in actie op deze afstand. We hebben als team veel potentie voor de komende jaren. Tijdens de series zwommen we een redelijke tijd en wisten ons op het nippertje (8e) te kwalificeren voor de finale. We wisten dat het moeilijk zou zijn om ’s avonds nog plekken op te gaan schuiven, maar we wilden wel graag harder gaan dan in de series. Dat lukte! We verbeterde onze tijd met bijna 2 seconde en dat was een knappe prestatie!

Zoals jullie in het filmpje rechtsboven op deze pagina kunnen zien was het voor mij een geweldige ervaring om mee te gaan met deze mooie groep topzwemmers. Dat ik uiteindelijk met een zilveren medaille naar huis mocht gaan, is een dikke beloning op een zeer succesvol seizoen! Nu is het tijd om kort vakantie te vieren en op te laden voor het volgende seizoen. Ik kijk er nu alweer naar uit om hard te gaan trainen op weg naar mijn volgende doelen!

 

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

ek-berlijn-medaille

Overig nieuws

Buro 3