« Terug naar het nieuws

Onvergetelijk debuut op de Europese Kampioenschappen

15 december 2013

Aankomst

Terwijl een aantal mensen vanmiddag nog hun laatste finales gaan zwemmen, lig ik op mijn bed en ben ik de afgelopen dagen eens rustig door aan het nemen. Het is voor mij de eerste keer dat ik met de nationale ploeg mee mag naar de EK, omdat ik me daar tijdens de NK van afgelopen maand voor had gekwalificeerd. Vanaf dat moment had ik er meteen heel veel zin in en keek ik elke dag uit naar dit toernooi. Bij de eerste aankomst in het zwembad, afgelopen dinsdag, keek ik van buiten al meteen tegen een heel groot zwart gebouw aan. Bij binnenkomst werd ik al snel enthousiast van het geweldige zwembad, die ze in de evenementenhal tijdelijk hebben neergelegd, speciaal voor dit EK. Een 10 banen 25m-bad met daarboven 4 mega grote video schermen en duizenden zitplaatsen voor de fans die gedurende dit weekend aanwezig zouden zijn. Een geweldig locatie om hetgene te doen wat ik het allerliefste doe: heel hard zwemmen en het maximale uit mezelf halen!

100m schoolslag halve finale

Voor mij begon het op de donderdag met de 100m schoolslag. Na een goede race in de ochtend kwalificeerde ik mij voor de halve finale! Een hele mooie prestatie, waardoor ik ’s avonds tijdens de live uitgezonden finale nog eens mocht aantreden. In een bomvol zwemstadion werden de finalisten 1 voor 1 opgeroepen. Bij mij ging dat onder luid gejuich van onder andere mijn fans, die naar Denemarken waren gekomen om mij te steunen. Ik zwom een redelijke race, met een tijd die een paar 100e van een seconde langzamer was dan ’s ochtends. Helaas niet genoeg voor de finale. En tot mijn verbazing werd ik gediskwalificeerd, omdat ik iets fout zou hebben gedaan in de onderwater fase. Het was nogal discutabel, aangezien ik het gevoel had dat ik niets fout gedaan zou hebben. Helaas viel er niets meer aan te veranderen en was het belangrijk om me te richten op de rest van het weekend.

Bekijk hier de video die de NOS maakte over de ochtend van donderdag, met mijn 100m schoolslag!

4x50m wisselslag mixed estafette

Vrijdag stond de 4x50m wisselslag gemixt op het programma. Hierin zwem je met 2 dames en 2 heren en je mag de volgorde zelf bepalen. Ik moest de 50m schoolslag en ik zwom een goede race. Helaas kwamen we 0,09sec te kort om door te dringen naar de finale, maar we hadden alle 4 goede tijden gezwommen, dus we konden toch tevreden zijn.

50m schoolslag individueel

Zaterdag moest ik de 50m schoolslag individueel. Ik had een hele goede start en lag vooraan tijdens de eerste baan. Op de terug baan was ik ook heel goed aan het zwemmen, maar kwam ik helaas niet goed uit bij de finish. Mijn tijd was iets boven mijn PR en 0,10sec te langzaam voor de halve finale. Wetende dat ik tijd had laten liggen bij mijn finish en dus een betere tijd had kunnen zwemmen, vond ik het erg jammer dat ik net buiten de halve finale viel. Ik mag wel heel tevreden zijn over het zwemmen, want dat was heel goed.

Terugkijken

Over het algemeen kijk ik terug op een geslaagd EK. Dat ik tussen deze toppers in de halve finale mocht zwemmen, daar ben ik erg trots op! Uiteraard wil ik meer, maar daar richt ik me op bij de volgende toernooien! Vanaf nu staat alles in het teken van de Swim Cup Eindhoven in april. Hier wil ik mij gaan kwalificeren voor de EK lange baan in Berlijn van volgende zomer, want dit toernooi smaakt absoluut naar meer!

Bedankt

Graag wil ik mijn fans bedanken die afgelopen weekend in Denemarken zijn geweest om mij aan te moedigen. Super leuk dat jullie er waren!

Daarnaast wil ik de KNZB bedanken dat ik zo’n geweldig toernooi mag meemaken en dat alles zo goed geregeld wordt. Ik ben er heel trots op dat ik voor Nederland uit mag komen en tijdens dit toernooi het beste van mezelf mag laten zien!

Nu op naar de Swim Cup. Get involved!

Share & reageer

Buro 3