« Terug naar het nieuws

ONK Dordrecht

05 november 2013

Afgelopen weekend werden in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen korte baan gehouden. Het toernooi dat in het teken staat van de Nationale Titels, maar daarnaast gold als laatste kans om je te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen in Denemarken.

Tijdens het eerste kwalificatiemoment, de World Cup in Eindhoven, had ik al een poging gewaagd om het limiet op de 100m schoolslag te halen. Het EK limiet is 58,82s en mijn PR op dat moment zat daar een halve seconde boven. Ik zwom ‘s ochtends een goede race en verbeterde mijn PR tot 59,13s. Ik had echter het gevoel dat ik nog harder kon, maar die kans kreeg ik niet, omdat ik op 0,01s 9e werd en dus net buiten een finale plek viel.

 

Na 2 maanden hard trainen en constant het doel voor ogen te hebben gehouden kreeg ik op de NK nog 2 kansen.

Vrijdag ochtend in de series was mijn eerste! Ik wilde er meteen vol voor gaan om het limiet te halen. Ik zwom een hele goede race en verbeterde opnieuw mijn PR: 58,88s. Helaas 0,06s boven het EK limiet, maar wel in een nieuw kampioenschapsrecord.

Tijdens de finales van vrijdag avond zou ik nog een kans krijgen, want hier had ik mij voor gekwalificeerd. Met veel steun van supporters op de tribune en teamgenoten langs de kant, hadden mijn coach en ik er van te voren een goed gevoel over. We wisten dat ik in vorm was, nu moest ik het doen. Ik had er heel veel zin in!

Ik begon de race goed, met een eerste 50m die sneller was dan ’s ochtends. Ik lag dus goed op schema. Na mijn laatste keerpunt was het nog maar 1 baan naar de finish. Alle energie wat er nog in zat gooide ik eruit om zo snel mogelijk naar de finish te gaan. Ik dook in mijn laatste slag met alles wat ik heb naar voren en hoorde meteen dat de speaker riep dat ik het limiet had gehaald. Ik draaide me om en zag een toptijd van 58,54s, waarmee ik ruim onder het EK limiet zat. Daarnaast was het goed voor de Nationale Titel en opnieuw een verbetering van het Kampioenschapsrecord!!!

 

Na zaterdag nog te hebben nagenoten van de geweldige vrijdag avond stond op zondag nog de 50m schoolslag en de 4x100m wisselslag estafette op het programma. Nadat ik me vrij eenvoudig had geplaatst voor de finale, mocht ik ’s avonds gaan strijden om de medailles. Mijn race ging niet helemaal goed, want ik maakte 2 kleine foutjes. Desondanks kwam ik toch nog tot een nieuw PR en een mooie 2 plek, op maar 0,02s achter de nummer 1.

Daarna was de afsluitende race, de 4x100m wisselslag estafette. Met een sterk team wisten we dat we mee konden gaan doen om het goud. Na een hele spannende race tegen de teams van Amsterdam en Amersfoort wisten we als eerste aan te tikken: Nederlands Kampioen!

Een super mooie afsluiter van één van de mooiste toernooien uit mijn carrière!

De komende maand staat in het teken van de voorbereiding van de Europese Kampioenschappen in Denemarken. Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

dordrecht_wedstrijdbad_1

Overig nieuws

Buro 3