« Terug naar het nieuws

NK club Eindhoven

07 juni 2014

Vanaf vandaag doe ik mee aan de NK club in Eindhoven. Een nieuwe wedstrijd op de wedstrijdkalender! Zaterdag zwem ik de 50m schoolslag in de ochtend. Als ik daarmee de finale haal, is er 's middags nog een spectaculaire afvalrace. Op zondag zwem ik de 100m schoolslag. Ook hierop kan ik een finale achtervolgingsrace halen. 'S middags zal ik ook nog in de 10x50m vrije slag estafette meedoen.

 

50m schoolslag afvalrace

Door mijn tijd van 29,32 in de ochtendsessie, wist ik mij te plaatsen voor de finale afvalrace van deze middag. We begonnen met 10 mensen en na elke 50m vielen de langzaamste 2 af. Voor elke race werd er geloot om te bepalen welke slag er gezwommen werd. Dat maakte het extra spannend!

Na 3x rugslag te hebben gezwommen, moesten we de halve finale in schoolslag zwemmen. Deze wist ik te winnen en daardoor ging ik als 1e door naar de finale. Ik mocht hierdoor het lootje trekken om te bepalen welke slag het werd. Ik trok het lootje voor de schoolslag. Met mijn beste slag wist ik dat ik de finale moest kunnen winnen. Dat gebeurde ook, want ik versloeg clubgenoot Steven Nonnekes en werd zo de winnaar van de afvalrace! Als prijs mocht ik een mooi pakket van Arena in ontvangst nemen. Hierin zat een handdoek en een netje om mijn zwemspullen in op te bergen!

2x GOUD, 1x zilver op de tweede finale middag!

De tweede finale middag van de NK club zou een middag vol nieuwe belevenissen worden. Het begon met de achtervolgingsrace. Een nieuw concept voor een wedstrijd. De verschillen waarmee we de series waren gefinished, bepaalde de start volgorde in de finale. Het werd dus een ware inhaalrace. Uiteindelijk wist ik als tweede aan te tikken en was ik bijna 1sec sneller dan in de ochtend. Voor mij dus een geslaagde race!

Daarna moest ik de 100m wisselslag. Ook dit is een nieuwe wedstrijdvorm, aangezien deze normaal alleen op de korte baan wordt gezwommen. Met een wisselzone van 10m in het midden van de baan, moest je zorgen voor een tactische wissel van slag. Na een zeer sterke 2e 50m, wist ik als 1e aan te tikken, in een tijd van 57,87. Een mooie tijd en weer een Arena goody bag als prijs!

Als laatste won ik nog met mijn ploeg de 10x50m vrije slag estafette en daarmee werd ik met PSV winnaar van de NK Club!

Om dit weekend vol nieuwigheden in stijl af te sluiten had ik nog mijn eerste doping controle. Gelukkig was ik ook hier snel klaar mee!

 

Mijn volgende wedstrijd is de KNZB Challenger in Dordrecht. Dit wordt een hele belangrijke wedstrijd, dus hier kan ik jullie steun hard gebruiken!

Voor meer informatie kunnen jullie kijken op onderstaande site:

Info KNZB Challenger

 

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

20140607_1448541

Overig nieuws

Buro 3