« Terug naar het nieuws

NGS congres, limietwedstrijd en het Olympisch vuur

28 februari 2014

Afgelopen maand heb ik weer veel dingen gedaan in mijn leven als topsporter. De trainingen van deze maand stonden in het teken van heel veel zware en lange trainingen. Een belangrijke periode in mijn voorbereiding naar de Swim Cup in april. Deze periode is erg goed gegaan, dus hiermee heb ik een mooie basis gelegd voor de komende maand. Daarnaast heb ik een wedstrijd gehad, mocht ik spreken tijdens het NGS congres en heb ik in Amsterdam mijn Olympisch vuur weer wat opgestookt.

 

NGS congres

Op de eerste dag van februari was ik uitgenodigd om bij het congres, van het Nederlands Genootschap Sportmassage, op het podium deel te nemen aan een paneldiscussie. Voor ongeveer 500 mensen nam ik plaats in het panel, om onder andere iets te vertellen over het belang van een goede samenwerking tussen een topsporter en het medische team. Erg leuk om dit met enthousiaste sportmasseurs te delen, zodat ze de ervaringen hierover van een topsporter horen en wellicht hun samenwerking kunnen verbeteren.

 

Limietwedstrijd Eindhoven

Op zondag 8 februari nam ik deel aan de limietwedstrijd in Eindhoven. Dit is een wedstrijd waar mensen nog limieten kunnen zwemmen voor de NK. Aangezien ik deze al eerder heb gezwommen, was deze wedstrijd voor mij vooral bedoeld als trainingswedstrijd, om het ritme van wedstrijden te behouden. Op mijn specialiteit, de schoolslag, zwom ik de 50m en 100m. Beide gingen goed en dat resulteerde in twee 1e plaatsen. Daarnaast waren de tijden goed, voor deze periode van het seizoen. Ook zwom ik de 200m vlinderslag. Een afstand die ik niet zo heel vaak zwem, maar wel leuk vind. Ook hier behaalde ik een 1e plaats. Achteraf dus een goede wedstrijd om in het ritme te blijven!

 

Olympisch vuur

Zoals iedereen waarschijnlijk heeft meegekregen was de maand februari een zeer succesvolle maand voor de Nederlandse Olympische sporters. Met maar liefst 24 medailles werden de Olympische Winterspelen in Sotsji afgesloten. Dit is voor mij als sporter met Olympische ambities natuurlijk een grote inspiratiebron. Op zaterdag 22 februari was ik in Amsterdam, de dag dat de schaatsers er weer 2 gouden medailles bij wonnen op de ploegenachtervolging. Hierdoor werd de Olympische vlam bij het Olympisch stadion in Amsterdam weer ontstoken. Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al was te lezen, is dit de plek waar ooit de eerste Olympische vlam brandde. Het was voor mij dus heel speciaal om hier een bezoekje aan te kunnen brengen!

 

Komende maand staat er voor mij weer een internationale wedstrijd op het programma, namelijk de Grand Prix in Seraing (BEL). Houd mijn website in de gaten om te weten hoe deze wedstrijd zal gaan.

Get involved!

Share & reageer

Buro 3