« Terug naar het nieuws

Nederlands Kampioen Estafette

27 september 2015

Afgelopen weekend werd in Eindhoven de 61e editie van de NK estafette gehouden. Er worden 5 estafettes gezwommen en de ploeg die daar uiteindelijk de minste aantal seconden voor nodig heeft is de winnaar. Voor mij was dit weer mijn eerste wedstrijd van het seizoen en dus een mooi moment om te kijken hoe ik er na de eerste 6 trainingsweken voor sta. 

Ik mocht meedoen in 3 estafettes. De eerste was de 4x100m wisselslag. Toen ik mijn onderdeel had gezwommen (100m schoolslag in een mooie 59,8), moest ik nog gespannen toekijken naar de mannen die na mij kwamen. Uiteindelijk wisten we deze estafette met maar 0,04s te winnen! Een goede start van het toernooi.

De volgende estafette waarin ik mee mocht doen was de 4x100m schoolslag. Ik moest als laatste het water in en op dat moment lagen tweede. Met een mooie tijd van 59,6 wist ik uiteindelijk het gat naar nummer 1 een stuk kleiner te maken, maar helaas was het net niet genoeg voor de overwinning op dit onderdeel. Wel een mooie 2e plek.

Het laatste onderdeel was de alles beslissende 10x100m vrije slag. Ik mocht als tweede van start en met een mooie tijd van 50,5 had ik een goed aandeel geleverd aan het team. Uiteindelijk tikte we 12,5sec voor de nummer 2 aan en dus wisten we dat we het eindklassement hadden gewonnen, Nederlands Kampioen!

Ik kijk erg tevreden terug op deze eerste wedstrijd. Mijn volgende wedstrijd is de ISF in Aken.

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

NEK

Overig nieuws

Buro 3