« Terug naar het nieuws

Nederlands kampioen bij Swim Cup Eindhoven

10 mei 2015

In het weekend van 2 t/m 5 april werd in Eindhoven de 11e Swim Cup georganiseerd. Dit toernooi stond tevens in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen lange baan. Op dit toernooi mocht ik onder andere zwemmen tegen Olympisch Kampioen Cameron van der Burgh. Het werd een mooi toernooi met goede resultaten!

50m vlinderslag

Op de eerste dag moest ik de 50m vlinderslag. Voor mij niet de belangrijkste afstand maar vooral een afstand om goed in het toernooi te komen. Ik zwom een mooie race en tikte aan in 25.77. Net geen PR, maar wel een prima eerste race.

100m schoolslag

Op vrijdag moest ik mijn belangrijkste afstand, de 100m schoolslag. In de ochtend ging het nog niet super en dus wist ik dat ik er ’s avonds een stap bij moest doen en mijn raceplan een beetje aan moest passen. Dit pakte goed uit, want mijn race leidde tot een mooie tijd van 1.01.46! Dit was maar 0,04s boven mijn PR en bovendien goed voor de Nationale Titel.

50m schoolslag

Op zaterdag moest ik mijn laatste afstand, de 50m schoolslag. Na een goede ochtend race, stond er ’s avonds een halve finale en uiteindelijk de finale op het programma. In de finale ging mijn race niet helemaal super en dat resulteerde in een bronzen medaille voor het NK.

Achteraf mag ik terugkijken op een goed toernooi. De dingen waar ik aan werk in de training, die komen steeds meer terug in de wedstrijd. Dit is een voorwaarde om uiteindelijk weer onder mijn PR te duiken. Mijn volgende piekmoment is de KNZB Challenger in Alkmaar op 12 juli!

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

swim-cup-2015

Overig nieuws

Buro 3