« Terug naar het nieuws

KNZB Challenger Eindhoven

24 november 2014

Op zondag 22 november werd in Eindhoven de eerste KNZB Challenger van dit seizoen gezwommen. Tijdens deze wedstrijd komen altijd veel nationale toppers racen, dus het is zeker het aanzien waard. Voor mij was deze wedstrijd alweer de eerste lange baan wedstrijd van het seizoen en dit was voor mij de laatste wedstrijd in voorbereiding op de Swim Cup Amsterdam in december.

De belangrijkste afstand die ik deze dag moest zwemmen was de 100m schoolslag. Na een late reactie bij de start, doordat ik het signaal niet hoorde, wist ik toch nog een goede 1e 50m te zwemmen. Op de terugbaan wilde ik een aantal techniek accenten, waar ik in de training mee bezig ben, toepassen en dat lukte heel goed. Ik kon mijn race goed eindigen en dat zorgde voor een mooie tijd van 1.03.37 en de 1e plaats! Een video van deze race is rechts op deze pagina te zien!

Later die dag moest ik nog de 100m vrije slag. Het uitstapje naar een andere slag was deze wedstrijd niet zo succesvol en daardoor kon ik helaas geen rol van betekenis spelen in de snelste serie!

Dit was mijn laatste wedstrijd voor de Amsterdam Swim Cup. Vanaf nu is het nog een paar keer hard trainen en verder de puntjes op de i zetten. Meer info over de Swim Cup kunt u vinden op onderstaande link:

Swim Cup Amsterdam

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

KNZB-logo

Overig nieuws

Buro 3