« Terug naar het nieuws

Goud en zilver tijdens ISF Aken

16 oktober 2014

Na de successen van afgelopen zomer staat dit weekend weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma, de International Swimming Festival in Aken (Duitsland). Een toernooi van hoog niveau, waar jaarlijks veel Nederlandse toppers aan deelnemen.

Dit jaar doe ik, samen met de andere leden van de KNZB-selecties, weer mee aan dit toernooi. De wedstrijd wordt in de niet al te moderne, maar wel hele snelle, Osthalle gehouden. Hieronder een video van mijn winnende race van 2 jaar geleden:

Video 100m schoolslag Aken

Ik kijk er naar uit om weer te racen, dus houdt mijn site in de gaten voor actuele resultaten!

Zilver 50m schoolslag

Op de eerste dag stonden voor mij twee afstanden op het programma. Als eerste moest ik de finale van de 200m schoolslag. Na een lange file en een korte warming-up kwam ik tot een redelijke race. Dit leidde tot een 4e plaats. Even later wist ik me op de 50m schoolslag te plaatsen voor de finale.

In de finale van die avond kwam ik tot een goede tijd, 27.80. Deze tijd was goed genoeg voor een zilveren medaille.

Goud 100m schoolslag

Op de tweede en laatste dag moest ik de 100m schoolslag. Na een goede serie ging ik als 1e door naar de finale. Ik wilde de finale heel graag winnen in een sterk deelnemersveld. Dat lukte! In een mooie tijd van 1.00.45 wist ik als eerste aan te tikken!

Een mooie eerste wedstrijd van het seizoen. Tevreden met de resultaten voor nu, dus op naar de volgende wedstrijd. Dat zal de NK korte baan in Tilburg zijn, van 7 t/m 9 november.

Get involved!

 

Share & reageer

Beeldmateriaal

logo-aken

Overig nieuws

Buro 3