« Terug naar het nieuws

Grand Prix Seraing

23 maart 2014

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de Grand Prix in Seraing. Een internationale wedstrijd met bijna 600 deelnemers, waaronder ook van veel clubs uit Nederland. Voor mij stond deze wedstrijd in het teken als voorbereiding op de Swim Cup in Eindhoven (10 t/m 13 april). Veel afstanden zwemmen en wedstrijdritme op de lange baan opdoen was voor mij het grootste doel.

Vrijdagavond

Vrijdag stonden de series van de 50m nummers en de finale van de 200m vlinderslag op het programma. Op de 50m vlinderslag en schoolslag wist ik mij beide te kwalificeren voor de finale die zaterdag zou plaatsvinden. De 200m vlinderslag is een rechtstreekse finale en dus mochten we meteen gaan uitmaken wie de beste op deze afstand was. Na een snelle eerste 100m lag ik al meteen een lengte voor op de nummer 2. Het was mijn doel om de 3e 50m te versnellen en dat lukte. Nadat ik mijn voorsprong had uitgebreid was de laatste baan erg zwaar, maar met behoud van mijn techniek wist ik als 1e aan te tikken in een mooie tijd van 2.04,56.

Zaterdag

Tijdens de series, zaterdagochtend, wist ik mij te kwalificeren voor de finale op de 100m schoolslag. ’s Avonds stonden er voor mij dus 3 finales op het programma. De 1e ging meteen erg goed en leidde tot een 1e plaats op de 50m vlinderslag, in een nieuw Persoonlijk Record (25,57). De finale van de 50m schoolslag ging ook goed en dat resulteerde opnieuw in een 1e plaats, in een mooie tijd van 28,97. Als laatste moest ik de 100m schoolslag. Dit zou een zware race worden, aangezien ik al twee keer had gezwommen. Echter het resultaat was er niet minder om. In een tijd van 1.03,22 wist ik voor de 3e keer vandaag een gouden medaille te winnen!

L1 radio

Mijn succesvolle weekend werd al snel opgepikt door de Limburgse radio en daardoor was er zaterdag een interview van mij te horen over mijn resultaten en voorbereiding op de Swim Cup.

Interview L1 radio

Zondag

’s Ochtends lukte het mij om als eerste door te dringen naar de finale van de 200m schoolslag. De vermoeidheid van de vele starts die ik dit weekend al had gemaakt, begon behoorlijk op te lopen en dat zorgde ervoor dat de finale een zware race zou worden. Toch wilde ik er het maximale uithalen, om mijn weekend goed af te sluiten. Dat lukte, want in een nieuw Kampioenschapsrecord wist ik mijn 5e gouden medaille van het weekend te behalen in een hele mooie tijd van 2.17,74.

Door het winnen van 5 gouden medailles werd ik bovendien winnaar van het punten klassement van deze wedstrijd, waardoor ik officieel de beste zwemmer van het toernooi was. Daarnaast kreeg ik van de burgemeester van Seraing een aandenken, als dank voor mijn deelname en goede resultaten. Erg leuk!

Kortom, een zeer geslaagd weekend en een goede voorbereiding op de Swim Cup in april.

Get involved!

Share & reageer

Beeldmateriaal

20140324_145846

Overig nieuws

Buro 3