« Terug naar het nieuws

Goed begin van 2014

19 januari 2014

Mijn eerste duik in 2014 was op 1 januari, tijdens de nieuwjaarsduik in Scheveningen, wat een leuke maar frisse start van het nieuwe jaar betekende. Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en heb ik ook de eerste twee trainingsweken EN mijn eerste wedstrijd gehad. Daarnaast was er gisteren ook mijn eerste radio interview van dit jaar!

 

Eerste trainingsweken

Na mijn eerste duik in de Noordzee te hebben genomen, was er op 2 januari de eerste officiële training van het nieuwe jaar. Met in mijn gedachten de Swim Cup Eindhoven in april, ben ik meteen goed begonnen met twee pittige trainingsweken. Als leuke onderbreking was er op 3 januari een clinic voor jonge zwemtalenten in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Ik vind het erg leuk om jonge kinderen te inspireren en dingen te leren over het zwemmen. Met 200 enthousiaste kinderen was het dan ook een zeer geslaagde dag!

 

Eerste wedstrijd

Op zaterdag 18 januari stond mijn eerste wedstrijd al op het programma. Na pittig getraind te hebben en wetende dat ik pas weer twee weken in training was, ging ik zonder al te hoge verwachtingen de wedstrijd in. Vooral met als doel om goede races te zwemmen en om punten te halen voor PSV. Ik moest als eerste de 200m schoolslag. Deze ging boven verwachting goed en leidde tot een nieuw Persoonlijk Record van 2.12,3. Daarna moest ik de 50m vlinderslag waarop ik geen PR zwom, maar wel een mooie tijd van 25,6. Als laatste moest ik de 200m rugslag. De rugslag is niet echt mijn ding, maar toch wilde ik een goede tijd neerzetten. Na een sterke 2e 100m kwam ik tot een tijd van 2.05,1. Dit betekende nog een nieuw PR! Een zeer goede eerste wedstrijd van het nieuwe jaar!

 

Eerste radio interview

Ook mijn eerste radio interview van het nieuwe jaar is een feit. Nadat ik een tweet had verzonden met mijn resultaten van de wedstrijd, werd dit opgepikt door L1. De regionale omroep van de provincie Limburg. Ze belde me en vroegen mij of ik live in de uitzending iets wilde vertellen over mijn laatste resultaten. Erg leuk! Via onderstaande link kunnen jullie mijn interview beluisteren.

 

Interview L1 radio

 

 

Share & reageer

Beeldmateriaal

t63WdXrYcyQHHZ23HuNn2sKY-hlm_OENy2q2Y_SsN5g

Overig nieuws

Buro 3