« Terug naar het nieuws

Bergen Swim Festival

26 mei 2014

Zojuist ben ik aangekomen in Bergen. Hier zal ik dit weekend deelnemen aan het Bergen Swim Festival. Een internationaal toernooi met olympische medaille winnaars in het deelnemersveld. Een mooi moment om me te meten met de internationale top! Blijf mijn website in de gaten houden voor de laatste updates van mijn resultaten.

 

Klik hier voor livetiming en startlijsten van deze wedstrijd.

 

Series 50m + 100m schoolslag

Inmiddels zijn er 2 sessies verstreken op het Bergen Swim Festival. Beide waren series, waar werd gestreden om tickets voor de finales. Gisteravond moest ik na een lange reisdag nog de 100m schoolslag. Na een redelijke race tikte ik als 1e aan in mijn serie. Uiteindelijk bleek mijn tijd van 1.02 genoeg om als 4e door te gaan naar de finale. Vanmorgen moest ik de 50m schoolslag en ook hierop wist ik me als 4e te kwalificeren voor de finale.  

 

Brons op het Bergen Swim Festival!

Tijdens de finales van deze avond heb ik een 3e plek behaald op de 100m schoolslag! Na de race, die een stuk sneller ging dan de series (1.01.01), mocht ik op het podium plaats nemen naast Olympisch Kampioen Daniel Gyurta en EK medaille winnaar Martti Aljand. Een mooi resultaat tijdens de eerste finale van dit weekend!

 

2e plek op de 50m schoolslag knock-out race!

Gisteravond heb ik het Bergen Swim Festival met succes afgesloten. Na de 3e plek op de 100m schoolslag, mocht ik nu strijden op de 50m schoolslag knock-out race. Hierbij vallen, na elke 50m, de 2 langzaamste af, totdat er uiteindelijk 3 mensen overblijven. In de eerste 2 races wist ik me te kwalificeren voor de finale. Samen met Olympisch Kampioen Daniel Gyurta en Niklas Tour (Zweed) startte ik de laatste race. Uiteindelijk wist ik met mijn snelste tijd van de dag, als 2e aan te tikken. Een heel goed resultaat en een mooie afsluiting van dit toernooi!

Graag wil ik jullie laten zien hoe het als zwemmer voelt om op te lopen in een bomvol zwembad met voor mij Olympisch Kampioen Daniel Gyurta. Bekijk daarom het filmpje rechtsboven op deze pagina en laat me weten wat je ervan vindt!

Mijn volgende wedstrijd is op 7 en 8 juni in Eindhoven.

Get involved!  

Share & reageer

Beeldmateriaal

BSF-4

Overig nieuws

Buro 3