« Terug naar het nieuws

Amsterdam Swim Cup

07 december 2013

Afgelopen weekend werd in Amsterdam de 10e editie van de Amsterdam Swim Cup georganiseerd. Een internationaal toernooi met een zeer sterk deelnemersveld. Voor mij stond deze wedstrijd in het teken van de laatste specifieke voorbereidingen richting de EK korte baan in Denemarken. Ik hoefde alleen de 100m schoolslag te zwemmen op zaterdag. Met dank aan het Park Plaza hotel kon ik vrijdag al naar Amsterdam toe, om mij goed voor te bereiden op de wedstrijd!

Aangezien ik als tweede stond geplaatst op de 100m schoolslag kon ik het mij veroorloven om ’s ochtends in de series niet helemaal maximaal te gaan, om zo mijn energie te sparen voor de finales later die dag. In een goede race tikte ik aan in een tijd van 1.03.18. De 3e tijd van de series en dus genoeg om me te kwalificeren voor de finales.

In een zeer goed gevuld zwemstadion begonnen zaterdag middag om 16.00uur de eerste finales. De organisatie had gezorgd voor een hele mooie sfeer, waarbij het licht doofde, de spot aan ging en de zwemmers 1 voor 1 werden opgeroepen om aan de start te verschijnen. Toen mijn finale naderde kon ik dan ook niet wachten om aan mijn race te beginnen. Ik stond in de finale met onder andere een zeer goede Brit, Ross Murdoch. Het werd een spannende race, maar aan het einde moest ik toch wat terrein toegeven en dat leidde tot een hele mooie 2e plaats. Mijn tijd van 1.01.78 betekende wel een nieuw persoonlijk record!

Achteraf ben ik dus tevreden met mijn resultaat op de eerste lange baan wedstrijd van het seizoen. Nu nog een paar dagen goed uitrusten en dan kan ik met een goed gevoel naar de EK in Denemarken!

Share & reageer

Beeldmateriaal

foto-swim-cup

Overig nieuws

Buro 3