Helden van de maand - januari

Jeroen en Suzan

Beste broertje/schoonbroertje,


De 100m schoolslag, dé Dekkerslag, jouw slag. Het zat in ons bloed, het zit in jouw bloed. De zwaarste slag, de mooiste slag. Toen jij 5 jaar oud was werd je verteld; armen, benen, lang. Kikkervoetjes maken. Belletjes blazen onderwater. Twee tellen stoppen als je lang maakt. Hoeveel meer is deze zwemslag nu voor jou geworden?
Schoolslag, 100 meter, 1 start, 2 banen, 1 keerpunt, 1 finish. Jij hebt het tot je grootste passie gemaakt. Deze afstand wil jij zo snel mogelijk afleggen. Dit is waar jij álles voor doet. Dit is waar jij van droomt, de ultieme 100m. Dit is niet langer alleen een droom, maar het is een doel in je leven geworden. Een fantastisch doel.
Elke dag beloon je jezelf met het beleven van jouw droom. Elke dag ben jij op weg naar die ultieme race. Naar dat ultieme moment. Uiteraard ben ik er ontzettend trots op dat je dit allemaal met zoveel passie doet, hoe hard je werkt en hoeveel je al gepresteerd hebt. Ik gun het je van harte dat je Rio gaat halen, jouw grootst mogelijke beloning, maar vergeet nooit wat je al allemaal bereikt hebt op sportief gebied. Het is en blijft een fantastische zwemcarriére.
Veel trotser nog ben ik op het feit dat jij mijn broertje bent, dat we het altijd goed kunnen vinden samen als we elkaar weer zien. Hopelijk kunnen we ooit nog eens een baantje zwemmen samen, een balletje trappen op straat of samen op vakantie met onze andere broer en zus, dat zijn die andere mooie momenten die ik nog eens graag met je beleef.
Toi toi toi, blijf jezelf en op naar jouw ultieme race in Rio.


‘Groetjus oet Gunhout’

IMG_5640

Helden van de maand - december

Martijn en Ingrid

Bram supporteren doe ik als broer al heel lang. Ik weet nog goed dat ik op een NK junioren zo hard heb staan aanmoedigen dat ik erna zelf geen deuk in een pakje boter zwom. Bram werd voor het eerst Nederlands kampioen. Nu is hij volop in de race voor Rio en samen met mijn verloofde Ingrid zullen we hem ook daarbij supporteren en steunen op een zo goed mogelijke manier. Omdat ik zelf ook op hoog niveau sport weet ik wat hij ervoor moet doen en laten en daar hebben wij enorm veel respect voor. We kunnen alleen nog maar zeggen, go for it!!

martijn-n-ingrid

Helden van de maand - november

Celine (zusje) en Kevin (haar vriend)

Bram,

Van jongs af aan weet ik (Celine) al wat voor passie jij hebt voor zwemmen en wat je doel op de lange termijn zou gaan zijn.

Dat doel liep je net mis voor Londen maar voor Rio ben je er opnieuw voor gegaan. Nu ben ik er niet meer alleen om je aan te moedigen als je kleine zusje, maar heb je Kevin ook enthousiast gekregen. Het liefst willen we na elke wedstrijd van je komen kijken. Ookal betekend dit dat Kevin alleen moet gaan, hij WIL het zien.

We vinden het beide prachtig hoe jij je inzet om die Spelen in Rio te halen en dat motiveert ons om je steeds opnieuw weer aan te moedigen. Hoe klein de wedstrijd ook is, je gaat altijd voor de volle 100%. Dit betekend ook dat je veel moet laten en soms moeilijke keuzes moet maken. Dit maakt je een echte topsporter die er alles aan doet om volgend jaar die piep te horen in dat bad in Brazilië. Bewonderenswaardig en alleen maar chapeau voor dit alles.

Onlangs vroeg jouw Doret ons een tekst te schrijven die je moest gaan helpen aan dat kleine beetje extra kracht. Wij schreven toen het volgende, en dat vat alles wat hierboven staat ook samen:

Zo veel passie, zo veel energie.

Als jij die Spelen niet gaat halen,

dan weten wij het ook nie!

We wensen je heel veel succes het komende jaar, waarin je hopelijk op televisie te zien bent voor de rest van Nederland, want dat verdien je!

Bram, toi toi toi!

Tot op de Swim Cup in Amsterdam!

Kevin en Celine.

celine-en-kevin

Held van de maand - Oktober

Eric Craemers

Brammetje, wij kennen ons al jaren en hebben samen een hele mooie (zwem)periode en samenwerking gehad. We hebben samen hard gewerkt en veel vertrouwen altijd in elkaar gehad. Misschien was dat wel de basis van je totale zwemcarrière: hard werken en vertrouwen! Dat jij een harde werker bent dat heb je bewezen, want hetgeen jij tot op heden bereikt hebt is zeer bewonderingswaardig, en op een afstand ben ik daar onwijs trots op! (Maar dat geldt voor alle familieleden van de Dekkertjes😉). Dat vertrouwen Bram, dat is een groot fundament in je leven. Wil er sprake zijn van vetrouwen, dan moet dat een goed gevoel geven. Niet alleen bij jou, maar ook met degene waar je mee samenwerkt of leeft. Denk aan je familie, Doret (en familie), je vrienden, en niet onbelangrijk de mensen die jou helpen om je droomdoel te bereiken: starten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het liefst persoonlijk op de 100m schoolslag, dat is het doel en daar ligt al jaren de focus op. Wij (ik, Sandra en Femke) geloven dat jij dit doel kunt behalen. Denk aan je successen en hoe je uit onmogelijke posities (wat breukjes enzo) altijd terug bent gekomen, en hoe!!

Blijf positief, focus en houd ontspanning (in je races), dan gaat Brammetje naar Rio!

Wij wensen je onwijs veel plezier en succes in je voorbereidingen en gaan er van uit dat je zult slagen om op de OS 2016 aan de start te staan.

Have faith and kick some ass!! (Daar ben jij een kei in)

Groetjes oet Lin, Eric - Sandra en Femke

eric1

Held van de maand - augustus

Kay Liedekerken

A en B, verder dan dat ben ik nooit gekomen met zwemmen. Nu kun je zwemmen zeiden ze destijds, bij de zwemdiploma uitreiking….

Later werd mij duidelijk dat er zwemmen en zwemmen bestaat op deze wereld. De A-en-B mensen weten zich in ieder geval drijvende te houden en komen in een zwemparadijs toch weer aan de oppervlakte.

De échte zwemmers, dat is een heel andere definitie; krachtig en gracieus gaan ze door het water.

Altijd weer kijk ik met bewondering naar zwemmers die bij de schoolslag zo soepel door het water glijden, in een hypnotiserend ritme ademhalend. Lang niet zoveel gespetter zichtbaar en draaikolkjes als bij ons.  

De borstcrawl; wat een kracht en snelheid is dan zichtbaar. Ik heb het ooit geprobeerd, en na twee slagen opgegeven; hoe dóen ze dat?

En dan de top onder de echte zwemmers: de besten in de zwemsport…

Groot ontzag heb ik voor degenen die in de zwemsport hun bezieling vinden en dit ook weten uit te dragen. Zich daarbij een doel stellend, en daar alles voor opzij zetten, blijven volharden door training van fysieke en mentale kracht.

Van Jolanda, de moeder van Bram, hoorde ik de verhalen over de trainingen, de tegenslagen en ook de vele successen van elk lid in de familie.

Het deed mij beseffen dat een topsporter een heel team om zich heen heeft, en bij de familie Dekker is het een Way of Life, die er voor zorgt dat elk individu de ondersteuning krijgt die nodig is.

Bram heeft in de afgelopen jaren bewezen dat hij tot de toppers in de zwemsport behoort, en zijn focus op de Olympische Spelen 2016 gericht

En met alle beetjes ondersteuning van ons allen staat hij daar ook volgend jaar, en zit ik met mijn neus op het tv-scherm.

En mijn zwemkwaliteiten? Ach, ik blijf gewoon met een bommetje in het water springen, want verschil moet er zijn, niet waar?

Kay Liedekerken

kay

Held van de maand - juli

Eva Libert

Ondanks dat Bram niet aan een balsport doet, heeft hij veel ballen hoog te houden. AL! zijn tijd en energie moet hij benutten om zijn doel te bereiken. Veel trainen, maar ook eten is belangrijk, slapen, zichzelf presenteren, sponsor contacten onderhouden, wedstrijden zwemmen, sociale contacten en er thuis 'zijn'. Ook al ben ik geen enorme sportfanaat,  door Bram zijn daadkracht, drift, dynamiek, energie, felheid, flinkheid, gedrevenheid, geestkracht, gepassioneerdheid, hevigheid, intensiteit, lichaamskracht, liefde, macht, manie, onstuimigheid, opwinding, pit, sterkte, vaart, vermogen, veerkracht, verzotheid en vurigheid wordt ik meegezogen in een soort kick.

Elke keer als ik Bram zie zwemmen of hoor praten over zwemmen denk ik; 'BAM'! Waarna ik weer 'flabbergasted' naar huis ga en denk; hoe DOET hij dat toch??

eva-held-vd-maand

Held van de maand - juni

Freek van Kasteren - Van Kasteren ICT

Freek van Kasteren - Van Kasteren ICT

Van Kasteren ICT & Telematica steunt Bram op zijn weg naar RIO.

Vooral omdat Bram op eigen conto aan sponsoren moet komen, om zijn doel te bereiken, heb ik besloten om Bram een paar jaar te steunen. Elk jaar doneer ik een bedrag voor zijn prestaties.

Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen en discipline voor deze sport.

Tijdens de premiére van zijn film "success starts with dedication" hebben we een rondleiding gekregen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Toen is het voor mij pas echt duidelijk geworden wat er bij topzwemmen allemaal komt kijken. Het lijkt op een gewoon baantje zwemmen, maar het is veel meer dan dat. Petje af!

Bram, heel veel succes met het behalen van je droom, RIO 2016!

Freek van Kasteren 

logo-van-Kasteren-ICT

Held van de maand - mei

Jerome Wehrens B-Mind

Beste Bram,

Een spreuk die ik vaak hanteer is “Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

Mooi om van dichtbij te ervaren hoe jij dingen anders begint te doen. Hoeveel passie en drive je hebt om je doel te bereiken en de wil om het ook daadwerkelijk anders te gaan doen!

Je begint nu langzaam te beseffen dat je nog niet op je max zit en het vermogen hebt om iets uitzonderlijks neer te gaan zetten. Dankbaar ben ik voor het feit dat ik je mag helpen met een betere arbeid-rust verhouding, je machtige instrumenten voor adem en focus mag aanreiken. Het gaat je allemaal nog verder helpen!

Op naar een optimale balans en goud in 2016!

Bmind-logo-650

Held van de maand - april

Olaf ten Hoopen - bestuursvoorzitter MTH en trotse sponsor Bram

MTH accountants & adviseurs is sinds maart 2015 de trotse partner van Bram. Bram heeft een duidelijke missie: de Olympische Spelen in Rio. Op de 100 meter schoolslag hoopt Bram in 2016 op het blok te staan in Brazilië om Nederland te vertegenwoordigen. Alles wat Bram doet is daarop gericht. In 2014 werd Bram op deze afstand al Nederlands kampioen. Bij de EK in Berlijn won hij samen met Bastiaan Leijssen, Inge Dekker en Femke Heemskerk zilver op de 4x100 meter estafette wisselslag mix.
 
Om de focus op de sport te kunnen houden is ondersteuning nodig. Met de sponsoring door MTH kan Bram zich volledig ontzorgd richten op wat hij het liefste wil: resultaten halen. Voor MTH ligt de ondersteuning in het verlengde van de eigen missie. Olaf ten Hoopen, voorzitter van het dagelijks bestuur van MTH, legt uit: “Wij willen de beste onafhankelijke partner zijn van ondernemers en bestuurders. Dat is een dienende rol. Veelal achter de schermen. Zodat onze klanten kunnen presteren. Die ondersteuning bieden we ook aan Bram’’.
 
Als onderdeel van de sponsoring krijgt Bram tot en met 2016 een prachtige Fiat 500 ter beschikking gesteld, die veel weg heeft van een rijdend zwembad. De auto is volledig bestickerd met afbeeldingen van een zwemmende Bram en heel veel water. Daar kun je niet anoniem in rondrijden.
 
De dagelijkse trainingen doet Bram met het Nederlands team in het beroemde Pieter van den Hoogenband zwembad. Een inspirerende omgeving waar alles gericht is op presteren. Ten Hoopen: “Het is natuurlijk prachtig om steun te bieden aan een topsporter op weg naar Rio. Bram is misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek. Daarom kunnen onze klanten en relaties Brams weg naar Rio op onze website volgen (www.mth.nl/bramdekker). Door blogs en filmpjes van Bram via de sociale media willen we de komende twee jaar laten zien hoe (zwaar) de route van een topsporter is die streeft naar succes op het hoogste podium. Een route langs pieken en dalen, waarvan de afloop onvoorspelbaar is. Dat is voor iedere ondernemer herkenbaar en inspirerend’’.
 
Bram, op naar Rio!
 
Namens MTH, Olaf ten Hoopen

foto-fiat-mth

Held van de maand - december

Jan en Silvia Verkuijlen

Hallo Bram,

Bram: Passie

Bram: Doorzetter

We hebben respect voor je enorme inzet en wil om dat ene doel na te streven, de O.S. in 2016. Je moet er enorm veel voor over hebben om dat te bereiken, met voorspoed maar ook wel eens met tegenspoed, als het niet altijd gaat zoals jij het wil. We zijn trots op jou en om deel te kunnen nemen in het team van Bram. We blijven je steunen en volgen.       

Heel veel succes!!!

Met groet van Silvia en Jan Verkuijlen.

Jan-en-Silvia

Held van de maand - november

Chris en Corine Libert - Schoonouders

“Dromen en verhalen”

Wij steunen Bram, omdat dromen en verhalen mooi samen komen en het tevens onze betrokkenheid met de zwemsport vergroot.

Het is fascinerend te mogen beleven hoe Bram zijn sportieve droom, richting RIO 2016, waar probeert te maken.

Na een wedstrijd komen de verhalen, Bram inspireert ons om juist dan over zijn kwaliteiten, doorzettingsvermogen en zijn gedrevenheid te praten met elkaar. Dat is fijn om daar onderdeel van te zijn.

Bram, onze SYMPATHIE heb je en zal nooit verloren gaan!

“Sla je slag met de schoolslag!”

Lieve groet, Chris & Corine.

chris-en-corine-nieuwsbrief

Held van de maand - oktober

Diana Dekker - Tante

Beste Bram,

Jij bent voor mij een voorbeeld voor velen.

Als ik terugdenk aan je eerste zwemervaring begin ik weer te glunderen. Met je zwembandjes aan, je vond het fantastisch. Ik had toen nog niet kunnen denken dat je zover zou komen.

Maar nu dik 20 jaar later heb je enorm veel bereikt en dat heb je mede te danken aan je doorzettingsvermogen en je enorme wil om dat ene doel na te streven, de Olympische Spelen. Je hebt er echt alles voor over en daar kan ik alleen maar respect voor hebben

Je mag echt enorm trots zijn op jezelf. Ik ben dat zeker op jou, TROTS.

Ik vind het altijd geweldig om een wedstrijd van je bij te wonen en ben ik er niet bij dan volg ik het wel op een andere manier.

Bram, ik weet zeker dat het je gaat lukken om dat ene doel te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in.

Op naar RIO.

Heel veel groetjes, Diana.

IMG_4069

Held van de maand - september

Ires Libert - Schoonzus

Bram is een voorbeeld voor velen. 
Met de gedrevenheid waarmee hij zijn passie waarmaakt is uniek. 
Het is mooi om van dichtbij mee te maken hoe Bram als topsporter elke keer weer stappen weet te maken. 
Het doorzettingsvermogen en enthousiasme maken dat ik Bram met veel plezier steun.
Met vertrouwen in het proces weet ik zeker dat Bram het gewenste resultaat zal behalen.

Met trots volg ik zijn weg naar OS 2016 RIO.

20140830_161225

Held van de maand - augustus

Jan Dekker - Opa

Beste Bram,

Jij bent een enorme doorzetter en daar heb ik heel veel respect voor. Zoals jij in het leven staat en met je zwemsport bezig bent kan als voorbeeld dienen voor veel jongeren.

Ik heb veel wedstrijden bijgewoond en/of gevolgd, als ik dan zie hoe jij met je sport bezig bent, kan ik alleen maar zeggen geweldig. Met jouw instelling moet het toch zeker lukken om naar OS in Rio 2016 te gaan.Ik ben er trots op om deel te nemen in het team voor Bram. En ik wens je daarom ook heel veel succes om je doel te bereiken. Ik blijf je zeker volgen.


Veel liefs Opa Jan.

DSC03169

Held van de maand - juni

Geoffrey Timmer - Schoonbroer

Iedereen heeft ambities, maar weinig slagen er in om deze ook overtuigend na te jagen, laat staan waar te maken. Bram is iemand die weet wat hij wil bereiken en in zijn hoofd heeft hoe dat gaat lukken. Zien is geloven!

Na de eerste wedstrijd, die ik van Bram zag in het zwemstadion in Eindhoven, was ik ervan overtuigd dat deze torenhoge ambities realistisch zijn voor iemand met zijn talent. De unieke kans om deze tocht naar goud te volgen moet je niet aan je voorbij laten gaan. Daarom maak ik graag onderdeel uit van het Team van Bram.

Geoffrey-en-Bram

Held van de maand - mei

Rob Kennis - Coach 2014

 “Bram is een topsporter pur sang! Hij leeft als geen ander voor zijn sport en denkt mee in het totale proces. De schoolslag is de slag waar het overwinnen van weerstand cruciaal is. het is niet voor niets 'zijn' slag.

Hij kiest denk ik bewust voor de zwemslag van de meeste weerstand, dat past bij hem. Hij is creatief in het zoeken en vinden van oplossingen of aanpassingen in zijn programma, waardoor weerstanden tot een minimum worden beperkt. Een probleem ziet hij dus niet als iets negatiefs maar juist als uitdaging en dat maakt hem juist zo goed. 

Bram stelt doelen en gaat daar vol voor! Zijn doel is "OS 2016 RIO". Ik gun het hem en..... hij gaat het halen ook!”

DSC07451

Held van de maand - april

Doret Libert - Vriendin

 Wat een eer dat ik deze maand de held van de maand mag zijn, 3 jaar geleden wist ik nog niet hoe het leven van een echte topsporter eruit zag, en nu wil ik geen gouden race meer missen!

Het leven met Bram is vooral erg spannend, inspirerend & liefdevol. Telkens zijn er weer piekmomenten die me het zweet uitbreken vanaf de tribune. De eerste wedstrijd die ik mocht zien was in Dordrecht 2012, ik kende Bram nog maar net en hij deelde me netjes mee dat hij wel in een mini zwembroekje zou verschijnen.

Ik zat alleen op de tribune en Bram lag ver voorop in zijn race, ik had geen verstand van tijden, het feit dat hij als 1ste aantikte was natuurlijk genoeg in mijn ogen, het liefst deelde ik mijn blijdschap met iedereen op de tribune. Hoe ongelooflijk trots ik toen was, was wel aan mijn rode blosjes te zien.

Sindsdien, probeer ik geen wedstrijd meer te missen, ondertussen al bij het EK Korte baan in Denemarken mogen zijn en dat smaakt voor ons naar meer! Kippenvel momenten….

Het is vooral heel uniek hoe Bram zijn droom achterna streeft, hoe goed hij op zijn voeding let, vroeg naar bed gaat en er dan ook weer vroeg uit komt ;), andere mensen inspireert , er altijd plezier in heeft & voor 100% achter zijn leven als topzwemmer staat.

Natuurlijk zijn er ook wel eens tegenslagen, maar juist dit geeft ons meer kracht, inspiratie en een creatief brein om dat ene mooie doel te bereiken, RIO 2016!

Get involved!

 Liefs Doret

bram-en-doret

Held van de maand - maart

Jeroen Veldkamp - Veldkamp Produkties

Bram behoort tot de Nationale zwemtop en is Nederlands Kampioen 50 en 100 meter schoolslag. Zijn ultieme droom is de Olympische Spelen. Hij leeft onvoorwaardelijk voor het zwemmen en het behalen van zijn droom.

Bram benaderde me per mail ‘voor het maken van een mooi, pakkend filmpje over mezelf en over mijn leven als topsporter, zodat zoveel mogelijk mensen mij leren kennen om zo de stap naar de Olympische Spelen in Rio waar te maken’. Budget had Bram niet, wel medewerking van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven en ‘een kleine vergoeding’.

De mail van Bram greep mij aan: Bram is nog jong, ambitieus, vol lef getuige zijn mail en mogelijk aan de vooravond van een doorbraak. Als je wint, heb je vrienden, maar wie is er voor je om te zorgen dat je kúnt winnen? Allerlei parallellen met mijn bedrijf (Veldkamp Produkties bestond toen 18 jaar!) schoten door mijn hoofd. Maar ook de uitdaging voor mijn team om de zwemsport indrukwekkend in beeld te brengen, in hét state-of-the-art zwemstadion van de wereld.

En zo besloten wij Bram een cadeau te doen: een indrukwekkende film over zijn passie en toewijding voor zijn doelstelling: de Olympische Spelen 2016. De gezamenlijk georganiseerde première van de film trok veel belangstelling, ook in de pers. Hopelijk draagt de film bij aan nog meer ‘vrienden van Bram’ vóór de Olympische Spelen. Want nu heeft hij ze écht nodig!

JVeldkamp

Held van de maand - februari

Daan Verberne & Peter Leenen - Buro 3

Bram stuurde ons in augustus de volgende mail: 
“Ik ben Bram Dekker. Ik ben topzwemmer en mijn doel is de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Ik ben Nederlands Kampioen en draai mee op internationale toernooien. Het laatste wat ik graag wil is een hele mooie website. Ik heb de websites die jullie maken gezien en die zien er echt super mooi uit”.

Hij had onze interesse hiermee meteen gewekt, en na een korte zoektocht bleek dit ook nog eens allemaal te kloppen!

Bram heeft een groot talent met een geweldige toekomst in het zicht. De kwalificatie voor de Olympische Spelen 2012 in London kwam eigenlijk net te vroeg maar de Olympische Spelen in Rio wil hij voor geen goud missen.

Wij herkenden ons zelf in de passie en toewijding die Bram heeft. Wanneer hij over zijn dromen praat worden wij enthousiast, geweldig! Bram staat aan het begin van een hele mooie carriere, en wensen hem heel veel succes.

buro3-trotse-sponsor-van-bram-dekker Buro-3-hoofdsponsor-bram-voor-goud-dekker
Buro 3